You are currently viewing „Fata din tren”, un thriller psihologic sub formă de puzzle

La câteva luni, după ce am citit „Fata din tren”, cartea scrisă de Paula Hawkins, am văzut și filmul. Disponibil pe Netflix, thriller-ul „te ține în priză” mai ceva decât cartea, fiind unul dintre cazurile în care mi se pare că filmul se ridică la înălțimea lecturii.

De altfel, acțiunea respectă în mare parte firul poveștii din carte, plusând cu puterea imaginilor, iar actrița principală, Emily Blunt, o întruchipează cu succes pe Rachel, femeia care se regăsește într-un cerc vicios, după ce fostul ei soț o părăsește și se mută în casa, odinioară, a lor cu noua soție și proaspătul lor copil. Neștiind cum să facă față schimbărilor din viața sa, Rachel se adâncește în dependența de alcool, își pierde slujba și tot ce-i mai rămâne este drumul – mereu același drum – cu trenul. Zi de zi, trece pe lângă suita de casă în care, altcândva, locuia și ea și își închipuie cum arată viața unor vecini de-ai ei, care par a fi un cuplu minunat.

Acest cuplu se dovedește a fi Raiul și Iadul ei, pentru că, pe deoparte, va fi cel care o va scoate din dependența de alcool. Pe de alta, îi va aduce multe bătăi de cap. 🙂 Un film pe care-l recomand spre a fi vizionat, mai cu seamă când ai o stare binedispusă, pentru a face față angoaselor și decepțiilor lui Rachel Watson – nume deloc întâmplător ales.

Între timp, îți recomand și recenzia despre cartea „Fata din Tren”, care m-a ținut cu sufletul la gură până-n ultimul moment!

Lasă un răspuns