You are currently viewing Grace and Frankie, un serial de cinci stele. De ce ar fi un câștig să-l vezi

Grace and Frankie e unul dintre cele mai dragi seriale mie și pot spune că a fost o simpatie la prima vedere. Deși lansat în 2015, eu l-am descoperit doi sau trei ani mai târziu – de atunci, fiecare episod a fost un motiv de relaxare și, rând pe rând, cele șapte sezoane s-au scurs. Am râs, am plâns și am reflectat la tot felul de teme interpretate admirabil de Jane Fonda (Grace) and Lily Tomlin (Frankie).

Chimia dintre cele două mi s-a părut, din prima cllipă, incredibilă! ? Am văzut cel dintâi episod într-o perioadă (care mi-a durat câțiva ani) de angoase și senzație pregnantă de neregăsire și a fost reconfortant să observ că e absolut uman să ai îndoieli, să nu te iei mereu foarte în serios, să-ți dai voie să mai și cazi și să conștientizezi că oamenii apropiați ție te vor ridica, ori de câte ori ai nevoie.

De îndelungă vreme voiam să scriu despre Grace and Frankie, pentru aceia care poate încă n-au aflat și sunt curioși să descopere, însă ultimul episod din sezonul șapte, care la rândul său este finele serialului, m-a făcut să trec la fapte, înainte să fi conștientizat pe moment că este, în fapt, sfârșitul poveștii.

Duetul dintre o Grace elegantă și o Frankie hippie, absolut „delicios”

Jane Fonda (Grace)
© Facebook

După numeroase filme și seriale în care finalul nu este deloc așa cum poate ți-ar fi plăcut, Grace and Frankie bifează toate cerințele unui iubitor de povești mulțumit și cred că are cel mai frumos sfârșit, din cele pe care mi le-aș fi putut închipui.

Lily Tomlin (Frankie)
© Facebook

Ca să aibă sens, însă și să îi fie înțeleasă profunzimea, trebuie luat episod cu episod – altminteri, totul e „știrbit” considerabil. Însă, dacă intri treptat în lumea lor, descoperi cum se înfiripă conexiunea dintre Grace și Frankie – contrar relației dintre ele, din primii câțiva zeci de ani, ajung inseparabile și devin un întreg care funcționează de minune așa. Cu o Grace ireproșabilă, elegantă și serioasă mereu și o Frankie hippie, creativă și neînfricată, duetul este unui absolut „delicios”.

Serialul Grace and Frankie este o creație (și) de-a Marta Fran Kauffman, cea care a contribuit major la fenomenul Friends, așa încât faptul că se dovedește a fi un succes în domeniu nu e deloc de mirare. Ca să nu mai spun cât de mișto se potrivește coloana sonoră cu povestea care se întinde pe șapte sezoane – unul mai reușit decât celălalt!

Povestea începe „abrupt”, Grace și Frankie aflând, în timpul unei întâlniri care se contura, inițial, ca oricare alta, că soții lor sunt îndrăgostiți și că plănuiesc să se căsătorească. Intuitiv, viețile cele două iau cu totul altă turnură, iar Sol (Sam Waterston), Robert (Martin Sheen), Brianna (June Diane Raphael), Mallory (Brooklyn Decker), Coyote (Ethan Embry) și Bud (Baron Vaughn) te atrag imediat în lumea lor.

Angoasa poate fi cea mai bună prietenă a ta

Găsesc că e revigorant să observi cum struggle-ul interior apare în diverse momente din viață, indiferent de vârstă, contul bancar, dacă ai copii sau nu, dacă ești timid sau îndrăzneț, dacă ai o relație sau ești pe cont propriu. De la Grace and Frankie am învățat că angoasa se poate dovedi cea mai bună prietenă a ta, dacă ai înțelepciunea să-i dai timp și spațiu, dar și răbdarea și acceptarea de a o parcurge împreună cu cei pe care îi iubești.

Cred că e unul dintre cele mai frumoase seriale și îl recomand oricărui iubitor de povești, indiferent de sex, vârstă sau pasiuni, având potențialul să însemne mereu altceva, în funcție de momentul vieții în care te afli. ?

Lasă un răspuns